Primavara doamnei Stone la Roma -Teatrul Mic

Spectacolul facut de regizoarea Liana Ceterchi are la baza o dramatizare a lui Martin Sherman dupa romanul omonim al lui Tennessee Williams. Romanul Primavara doamnei Stone la Roma a fost scris de Tennessee Williams in 1950, la doi ani dupa vacanta sa la Roma.

Initial, rolul doamnei Stone a fost gandit pentru Greta Garbo, insa Vivien Leigh a fost cea care l-a interpretat in prima ecranizare in 1961. La Teatrul Mic, acest rol o aduce in prim-plan pe Dana Dembinski Medeleanu, actrita cu o senzualitate bine pusa in valoare printr-un joc insinuant, dublata de o expresivitate corporala impecabila, ce tradeaza studiul baletului clasic.

Doamna Stone este o actrita care, desi celebra, renunta la cariera pentru a pleca impreuna cu sotul (Petre Moraru) la Roma. Dupa moartea neasteptata a acestuia, cade prada uneltirilor Contesei Gonzales (Oana Albu), care ii prezinta tineri italieni cu care sa-si petreaca timpul (Radu Valcan, Filip Ristovski). Unul singur ii trezeste interesul doamnei Stone: Paolo di Leo (Stefan Lupu) care este altfel decat toti ceilalti si care ii impartaseste sentimentele. O poveste de dragoste se cladeste sub ochii nostri, in decorul fermecatoarei Rome (scenografia Cristina Barbu).

O femeie intinereste sub privirea barbatului iubit, un tanar se maturizeaza de dragul femeii adorate. Impreuna scandalizeaza societatea si mai ales pe Meg, ziarista americana prietena de-o viata a doamnei Stone (Mihaela Radescu). Finalul este devastator, caci amintirile legate de esecul ultimului rol interpretat si de viata alaturi de sotul sau o coplesesc si o fac sa ia o decizie radicala.

Regizoarea Liana Ceterchi pune accentul in acest spectacol pe frumusetea si neprevazutul iubirii si, cu generozitatea caracteristica, pune in valoare toate calitatile artistice ale interpretilor. Conduce cu talent spectatorul prin meandrele acestei povesti fascinante, pe muzica inspirata a Gabriellei Ferri.