Premiera filmului Ultimul corupt din Romania

Veteranul cinematografiei romanesti, regizorul Sergiu Nicolaescu, a lansat in luna februarie cel mai recent lungmetraj al sau – Ultimul corupt din Romania, continuarea peliculei Poker (lansata in 2010).

Filmul continua povestea a patru “prieteni” care, reprezentand tipologii bine cunoscute pentru societatea si politica romaneasca, se lupta unul cu celalalt (de la prietenie la aversiune, toxica stare, n-a mai fost decat un pas!) pentru a accede la pozitii cat mai “inalte” (si, cum scara noastra axiologica este cu susul in jos, iata parvenitismul devenit virtute!).

Asa cum insusi marturiseste, anul 2012 il gaseste pe Sergiu Nicolaescu intr-o stare de melancolie legata de cinematografia romaneasca. Desi nu neaga aportul regizorilor actuali, acesta considera “epoca de aur” de mult apusa. Pe de alta parte, scenaristul Adrian Lustig este mai increzator in parcursul unor regizori precum Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu, dar observa si atitudinea reticenta a criticii de film romanesti atunci cand vine vorba de personalitati precum Sergiu Nicolaescu.

Distributia: Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Catalina Grama
Regia: Sergiu Nicolaescu
Scenariul: Adrian Lustig