PATRICIA BARBER QUARTET

Sofisticata, rafinata, pretentioasa si capricioasa, ca orice mare vedeta, Patricia Barber le-a dat putin de furca organizatorilor de la Garana... Odata pentru ca e greu sa o ‘prinzi’ libera, pentru ea timpul are alta dimensiune: concerte, turnee, festivaluri, inregistrari.

Pentru a obtine promisiunea unui concert trebuie sa vorbesti cu aproape un an inainte. Asta pentru ca nu face lucrurile superficial, la intamplare. Piesele pe care le canta sunt expresie a propriei viziuni despre arta si frumos, si, in lunga sa calatorie spre perfectiune, nu isi permite sa se abata de la principiile stabilite.

Dupa ce o auzi cantand, incepi sa te intrebi daca e intr-adevar rece si greu de abordat. Si dupa ce o vezi suflecandu-si usor pantalonii si mergand cu sandalele cu cristale Swarowski prin noroiul din Poiana Lupului, ca sa ajunga la standul cu CD-uri, pentru a da autografe nebunilor care au stat in ploaie sa o asculte, chiar devine o gluma numarul felurilor de fructe si de branzeturi frantuzesti pe care le-a cerut inainte de spectacol.

Alaturi de ea, patru mari muzicieni – Neal Alger, chitaristul capabil sa abordeze o mare varietate de stiluri: hard-rock, heavy-metal, jazz sau fusion. Apoi, Eric Montzaka, tobarul care dupa ce a cantat alaturi de mari nume, s-a alaturat Patriciei Barber in 1998, inregistrand patru CD-uri impreuna.

Cat despre bassistul Larry Kohut, este absolventul a nu mai putin de trei prestigioase universitati de jazz din Statele Unite, a inregistrat peste patruyeci de albume de jazz si apare pe coloana sonora a mai multor filme. Intr-o comuniune perfecta, cei patru muzicieni, au oferit publicului un concert impecabil, de un profesionalism exemplar.