Romul Nutiu – Selected Works 1965 – 2012

Expozitia de pictura si grafica „Romul Nutiu – Selected Works 1965 – 2012” prezinta o selectie de lucrari din toata creatia artistului Romul Nutiu. Expozitia este deschisa la Galeria 418 pana pe 24 noiembrie 2015.

Expozitie Romul Nutiu la Bucuresti

Romul Nutiu (1932-2012) a ales sa locuiasca la Timisoara si sa isi urmeze cu obstinatie propria rezistenta impotriva realismului socialist. Lucrarile sale abstracte a aparut autonom, in concordanta cu o autentica nevoie de abstractie si expresie a puterii si energiei prin actul picturii. Istoricul de arta Coriolan Babeti, care a scris despre expozitiile artistului din anii ’70, l-a numit “Pollock al Coastei de Vest a picturii romanesti.
Culoarea, miscarea, emotia, dublate de specificul elan vital, l-au facut sa continue. Nu a incetat sa se autodepaseasca ca artist, a vrut sa se dezvolte, sa se extinda – Crezul meu era legat de ideea ca perceptia lucrurilor e destul de importanta pentru actul de creatie, dar fiind limitata, trebuie apelat la subconstient prin experiment, provocare si transcendenta. Informalul meu s-a nascut prin munca asidua si daruire, marturisea artistul Romul Nutiu.
(Dr. Joana Grevers, istoric de arta si curatoare, directoare a 418 Contemporary Art Gallery Bucuresti)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras