Oana Pellea si Marius Manole

De vorba cu copiii despre Oscar si Tanti Roz


Cei care n-au vazut Oscar si Tanti Roz, dar au citit cartea, precum si cei care au vazut piesa dar n-au citit cartea, si care sunt un pic mai mari decat Oscar si muuuult mai mici decat Tanti Roz, s-au inghesuit sa afle chiar de la Oana Pellea si Marius Manole raspunsuri la intrebarile care ii bantuie de cand au aflat povestea micutului Oscar. Toate acestea s-au intamplat intr-o frumoasa zi de duminica, in spatiul cald al librariei Humanitas Cismigiu, la una din editiile FanBook.

O viata intr-o poveste

N-am sa va spun povestea lui Oscar si a lui Tanti Roz, pentru ca piesa se joaca pe mai multe scene bucurestene. Puteti vedea un frumos spectacol la Bulandra, in regia lui Chris Simion, cu Oana Pellea si Marius Manole. Sau o alta montare foarte interesanta, la Teatrul Nottara, cu Alexandru Repan si Andreea Macelaru Sofron. Alexandru Repan interpreteaza un Oscar minunat, iar piesa se numeste Rapsodie-n Roz. Ambele sunt doua spectacole care ne reamintesc, gratie actorilor minunati si a felului in care-si spun povestile, ca viata poate fi o …rapsodie-n roz, cu toate momentele ei dureroase, ca merita pretuita clipa de clipa si ca si atunci cand pare ca pierzi, ceea ce castigi este infinit mai mare, neasteptat si greu de descris.

Despre actorie si har

N-am sa va povestesc nici dialogurile dintre cei doi prieteni, Oana Pellea si Marius Manole. Pot sa va spun doar ca intrebarile primite de la copii si raspunsurile pe care le-au dat, au nascut o poveste in sine. O poveste cu multe talcuri, despre frumusetea si greutatea de a fi om, actor, prieten, Oscar sau Tanti Roz. Despre griji, despre iubire, despre harul divin care-i imbraca pe unii actori, despre legaturile care se nasc pe scena si in culise, despre vietile marcate de povestile pe care le vedem sau pe care le traim. Urmariti filmul si o sa aveti surpriza de a asculta cateva confesiuni de suflet ale acestor doi actori atat de iubiti, o sa va bucurati ca asistati (si asta e ceva rar) la aceste dezvaluiri despre cum se compune un rol, cum se compune o poveste, cum se schimba o viata …gratie unei povesti.

Oui, papa…non, papa

Intrebata de un copil despre cum a devenit actrita, Oana Pellea s-a confesat. Si povesteste atat de frumos…. Oui, papa, sunt cuvintele fatidice, primele rostite pe scena. Oui, papa, i-a spus si tatalui sau, Amza Pellea…De ce, va las sa urmariti singuri. Povestea e foarte frumoasa, mai ales ca a inceput cu un …oui, si a continuat cu un fluviu de cuvinte, emotii, stari, roluri, lacrimi, nopti si zile dedicate teatrului si publicului.
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru