Voicu Dragomir – Substante de contrast

Privind lucrarile artistului Voicu Dragomir ne reamintim ca exista frumusete si perfectiune in orice lucru din universul in care traim. Cea mai recenta expozitie intitulata Substante de contrast prezinta picturi, fotografii si sculpturi exprimand aceeasi idee - contrastul.

Expozitia Substante de contrast la Galeria Signum

Artistul Voicu Dragomir se exprima cel mai usor in pastel. Este un mediu cu pigment pur ceea ce face ca toate creatiile mele sa arate atat de saturat. Pentru cromatica mea mai psihedelica, pastelul este excelent, spune artistul. Privind lucrarile sale, vibratia culorilor ne ramane mult timp imprimata pe retina. Este un regal de emotie, sensibilitate si forta.

La nivel formal, lucrarile sale cuceresc imediat: prin neincetata cautare a perfectiunii liniei in Improbable Birds, prin structurarea obsesiva a imaginii in Classical Anomalies, prin cromatismul psihedelic si spatiul vibratoriu de factura orfica in Repeated Accidents si Ball Lighting, si printr-o armonie irezistibila a similaritatilor geometrice in Klee’s Garden, spune curatorul expozitiei Maia Stefana Oprea.

Despre artistul Voicu Dragomir

Voicu Dragomir este un artist vizual cu o uluitoare siguranta si maturitate de expresie, fiind activ in mai multe medii, de la pictura, grafica si sculptura, la fotografie si instalatie. Experimentul, nonconformismul, conceptul unitar si rafinarea continua a modalitatilor sale de exprimare il recomanda drept un artist complet care anunta proiecte de anvergura.

Expozitia Substante de contrast a artistului Voicu Dragomir poate fi vizitata la Galeria de arta contemporana Signum sub egida Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pana pe 26 septembrie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras