Nevestele vesele din Windsor – Teatrul Metropolis

Universul lui Shakespeare este reinventat intr-un musical de exceptie, un remake din anul 1978. Un spectacol de Alexandru Tocilescu, pe muzica lui Nicu Alifantis.

Se joaca Shakespeare la „Metropolis” intr-un exploziv musical. Este un spectacol de la care pleci cu zambetul pe buze si cred ca si regretatul Alexandru Tocilescu rade de dincolo pentru ca, in ciuda faptului ca teatrul este o arta efemera, iata, se intampla ca opera sa supravietuiasca autorului. Frenezia cu care joaca actorii, bucuria cu care se intalnesc pe scena, este cu siguranta amplificata de gandul ca jucand, il tin pe regizor in viata.

Miscarea actorilor (remarcabili!), transmitandu-si ca niste atleti stafeta de la unul la altul (in admirabilele costumele desenate de Corina Gramosteanu dupa modelul starurilor pop si rock din anii ’70- ’80 si coregrafia Feliciei Dalu!) aduce bucuria gandului ca, da, se poate si la noi! Si se canta live!
Remarcabili sunt George Ivascu, Lucian Iancu, Adriana Trandafir, Crina Muresan, Mariana Danescu, asta, amintind doar cativa dintre actorii care joaca in acest spectacol.