Noaptea Alba a Galeriilor 2014

Vineri 23 mai 2014, cu ocazia celei de a opta editie a incitantului eveniment Noaptea Alba a Galeriilor, Televiziunea Senso a facut turul galeriilor de arta din Bucuresti. Anul acesta au participat, cu expozitii, 38 de galerii si 32 de spatii alternative.

Noaptea Alba a Galeriilor la a opta editie

Initiat si organizat de Asociatia Ephemair, evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor este un moment cultural de mare incarcatura, multe galerii si multi artisti pregatind expozitii speciale cu aceasta ocazie. Publicul iubitor de arta stie acest lucru, si ca in fiecare an, lumea petrece pana la ora 4 dimineata umbland dintr-o galerie in alta, curiosi sa descopere arta contemporana de mare calitate. Este o ocazie unica de a vedea expozitii ale unor artisti romani renumiti, instalatii ale tinerilor artisti si lucrari de street art.

Un traseu cultural realizat in 5 expozitii din Bucuresti

Si noi la fel ca publicul prezent la eveniment am facut o selectie si am mers sa vedem 5 expozitii de arta. La Galeria AnnArt sunt deschise 2 expozitii, Florica Prevenda si Laura Covaci, care mai pot fi vizitate pana in luna iulie.

La Galeria 418, curatoarea expozitiei si directoarea galeriei Joana Grevers ne invita sa admiram lucrarile a 3 artisti romani – Vincentiu Grigorescu, Romul Nutiu si Diet Sayler, reuniti sub moto-ul „puterea abstractiei”.

La Galeria Galateca, publicul a interactionat cu proiectul multimedia „Feed me” – o constructie impresionanta imaginata de artistii Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper).

Iar la spatiul alternativ Garajul Ciclop de pe bulevardul Magheru, pentru o seara, am avut surpriza sa vedem stickere trimise de 150 de artisti din toata lumea.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras