Mizantropul de Moliere in viziunea lui Alex Mazgareanu

Mizantropul de Moliere, in regia lui Alexandru Mazgareanu, se joaca pe scena Teatrului Nottara, in parteneriat cu Asociatia OPERA PRIMA, Fundația Dignitas, ArCuB si PMBO.

Moliere si cluburile de fite


Mizantropul este un text clasic si foarte actual, desi scris in urma cu aproximativ 400 de ani, care vorbeste despre ipocrizie, fast si reusita prin orice mijloace, in contrast cu sentimentele sincere, adevarul si truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mazgareanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume perversa, rea si dominata de ideea de competitie.Actiunea nu se mai petrece in casa lui Celimene,vaduva din inalta societate, ci intr-un club de fite al carei proprietara este. Desi alaturarea textului lui Moliere, scris in versuri, ar putea sa para nepotrivita cu ideea de club ultramodern, acest fusion se dovedeste unul cat se poate de reusit si justificat.

Creatorii spectacolului

Spectacolul aduce in prim plan o echipa de tineri creatori de teatru, varfuri ale generatiei lor.
Din distributia spectacolului fac parte Anca DUMITRA – Celimene, Dan RADULESCU – Alceste, Alexandru CALIN – Philinte, Serban GOMOI – Clitandre, Vlad UDRESCU – Acaste, Sorin DOBRIN – Oronte, Sorina STEFANESCU – Arsinoe, Clara POPADIUC – Eliante (debut) si Alexandru SUCIU – Basque.
Traducerea textului a fost realizata de Doru MARES, coregrafia este semnata de Arcadie RUSU, iar ilustratia muzicala si muzica originala de Alexandru SUCIU.
Decorul a fost realizat cu sprijinul TWINS STUDIO.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.