Matrimoniale, in premiera nationala la Nottara

Cu ocazia primei editii a “Fest(in) pe Bulevard”, Sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara a gazduit premiera nationala a spectacolului ”Matrimoniale” de Lia Bugnar. Un spectacol prezentat in cadrul sectiunii „Criza teribila, monser!” si realizat pe un text comandat special pentru festival.

Din distributia acestui spectacol de autor a carui regie, scenografie si ilustratie muzicala au fost semnate de actrita Diana Lupescu fac parte Ada Navrot (Eva), Crenguta Hariton (Mira), Lucian Ghimisi (Tibi) si Mihai Marinescu (Zaharia).

Povestea este foarte actuala: Eva, o femeie foarte bogata, doreste sa se casatoreasca si apeleaza la un site de matrimoniale. Alege doi barbati, pe Tibi si Zaharia. Ei sunt invitati, in acelasi timp, la intalnire, pentru a li se da un test. Fiecare are moduri complet diferite de a o cuceri. Tibi este ofensiv, Zaharia pasiv si sensibil. Lucrurile se complica si adevarul este dezvaluit atunci cand apare, neinvitata Mira, sotia lui Tibi. Si cand Zaharia isi dezvaluie…identitatea. Constienta ca pretendentii sunt interesati de banii ei, Eva va fi uimita sa afle ca, ceea ce ii face sa lupte, sunt motive personale, situatii grave din prezent si din trecut.

„Crezi ca viata ta a intrat pe un anumit fagas, nu-ti mai pui problema unei schimbari in bine sau in rau… De fapt, nu te mai gandesti daca ti-e bine sau rau. Si-apoi apare… Ceva care te dezechilibreaza. Incepi sa-ti pui intrebari, cauti raspunsuri, rezolvari. Intri in criza! Adrenalina e la maximum (daca nu esti o leguma resemnata, fara reactie); totul capata alte dimensiuni, valorile se schimba, devii un suflet incoltit, un animal incoltit, cu simturile mai ascutite, imaginatia o ia razna… Cum iesi din CRIZA?!” – spunea Diana Lupescu.

Eva, Zaharia, Tibi si Mira sunt oameni in…criza, criza sufleteasca, criza de bani, criza de identitate, criza existentiala. Sunt insa puternici, actioneaza si reactioneaza, sunt mai vii ca oricand, iar criza ii determina sa ajunga la adevarul neplacut, ascuns in suferinta si uitare, care doare cand il scoti la lumina. Criza ii ajuta sa stabileasca legaturi neasteptate, sa se cunoasca pe ei si pe ceilalti, sa se sensibilizeze, sa se umanizeze, sa se elibereze!


Sensoarte.RO si TONICA by CATENA au fost Parteneri Media al Festivalului International de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu