Mathias Eick Quintet 8 – Garana Jazz Festival 2011

Mathias Eick s-a nascut in 1979, in Norvegia, in apropierea orasului Eidsfoss din tinutul Vestfold. Dupa sute de concerte si zeci de albume alaturi de alti jazzmani europeni si americani, trompetistul norvegian Mathias Eick si-a capatat locul binemeritat in casta marilor muzicieni de jazz ai lumii.

Este cunoscut in principal datorita inregistrarilor facute la prestigioasa casa de discuri ECM. Instrumentul principal la care canta este trompeta, dar canta, de asemenea, la double bass, vibrafon, pian si chitara. De-a lungul timpului a cantat cu multe grupuri si muzicieni cunoscuti, cum ar fi Jaga Jazzist, Manu Katché si Trondheim Jazz Orchestra, impreuna cu Chick Corea si Pat Metheny. Este cunoscut si pentru colaborarea cu cantaretul si compozitorul norvegian Thomas Dybdahl.

Piesele prezentate la Garana au fost culese de pe cele doua albume. Alaturi de patru instrumentisti de prima mana, dintre care doi tobosari, Mathias Eick a prezentat un concert maret si plin de grandoare. Cvintetul lui, format din basistul Audun Erijen, pianistul Andreas Ulvo, tobosarul Gard Nilssen si percutionistul Pal Hausken, a incantat publicul celei de a treia zile de festival.