Mama, Ana Ciontea

Din textul Numele, al lui Jon Fosse, regizorul si scenograful Vlad Cristache face un spectacol memorabil la Teatrul Foarte Mic, cu doi actori maturi extraordinari (Gheorghe Visu si Ana Ciontea) si patru actori tineri, care fac roluri puternice si credibile.

Cat de greu e sa fii mama

Ana Ciontea. Aceasta actrita minunata care in ultimii ani a imbogatit scena romaneasca de teatru cu multe roluri frumoase, are si de aceasta data de jucat un rol greu. Nu-i usor sa joci o mama si e si mai greu, cred, sa joci o mama nefericita, incapabila sa se bucure ca va fi bunica.
In vecinatatea sotului ursuz, interpretat de Gheorghe Visu, mama Ana Ciontea se molipseste si ea de durere, de neodihna, de neintelegere. Si ea, ca si sotul ei, ar putea schimba situatia. Depozitarul emotiilor intr-un cuplu si intr-o familie, e femeia. Ea stie sa fie sotie si mama, sa aiba grija, compasiune, iubire.
Mama pe care o interpreteaza credibil Ana Ciontea, nu stie sa fie toate astea. Poate nici nu vrea, poate i se pare prea tarziu, poate nici nu are resurse sa o faca.

Sa nu rostim nume, sa nu vorbim despre asta.

Exista oameni care-si inchid toate povestile in inima, toate emotiile, trecutul, viitorul, speranta, iubirea. Apoi ii pun lacat si arunca cheia. Nestiind ca astfel isi dinamiteaza prezentul. Si sansa la o viata mai buna, la o familie, la iubire.
Oricat de trista ar fi totusi aceasta poveste, exista totusi o speranta. Copilul, nenascut inca, neasteptat, nenumit, poate schimba totul. Chiar daca o mama nu stie sa fie mama si un tata nu stie sa fie tata.

NUMELE

de Jon Fosse
traducerea Carmen Vioreanu
Regia si scenografia: Vlad Cristache
Asistent regie si scenografie: Silvia Roman
Distributia: Gheorghe Visu (Tatal), ANA CIONTEA (Mama), ANA BIANCA POPESCU (Fata), CEZAR GRUMAZESCU (Baiatul), AIDA AVIERITEI (Sora), BOGDAN NECHIFOR (Bjarne)
Acest material va este oferit prin Programul Catena Pentru Arta
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru