Lamia Beligan si modelui ei de profesionalism

Lamia Beligan joaca din nou alaturi de tatal ei, maestrul Radu Beligan, in spectacolul Lectia de violoncel de Mona Radu, de la Teatrul Metropolis.

Maestrul Radu Beligan, detinatorul recordului mondial de longevitate artistica, a fost principalul model de profesionalism pentru actrita Lamia Beligan. Disciplina, vointa, munca cu sine, pastrarea conditiei de elev, modernitatea si simplitatea in exprimare, sunt cateva dintre caracteristicile marelui actor care au inspirat-o pe Lamia Beligan.

Textul Lectia de violoncel a fost conceput de Mona Radu special pentru cei doi, iar personajul principal feminin, Eva, jucat de Lamia Beligan, are multe trasaturi in comun cu interpreta, pentru care acest rol a presupus un mare consum emotional. Alaturi de cei doi, in piesa pot fi vazuti Marius Manole, Rodica Ionescu si Tania Popa. Regia este semnata de Felix Alexa, iar scenografia de Nina Brumusila. Desi este considerat cantecul de lebada al actorului Radu Beligan, toata lumea spera ca acest spectacol sa se joace mult timp.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.