JazzyBit – Timisoara Capital Jazz Festival 2012

JazzyBit s-a format in toamna anului 2011, la Timisoara. Este una din cele trei trupe timisorene care a cantat la Timisoara Capital Jazz Festival 2012.

JazzyBit este un trio ce abordeaza o muzica inspirata din jazz, latino, funk si blues. Ideea unei trupe a luat nastere dupa ce Teodor Pop si Mihai Moldoveanu au cantat impreuna in Timisoara Big Band si in trupa Blues Project. La sfarsitul anului 2011 a fost cooptat tobosarul Szabo Csongor-Zsolt, urmand ca trupa sa sustina concerte la inceputul anului 2012.

Pe parcursul anului 2012, grupul a sustinut concerte in Arad, Cluj, Oradea, Timisoara, a participat la Festivalul International de Jazz de la Sibiu, la Festivalul International Studentesc de Jazz – Targu Mures si la Festivalul Roland Jazz – Sangeorz Bai. Repertoriul grupului este alcatuit integral din compozitii proprii, variate atat stylistic, cat si dynamic.

Teodor Pop s-a indragostit de pian la varsta de 4 ani. A studiat muzica clasica pana la 14 ani, cand a fost admis la sectia de jazz din cadrul Scolii Populare de Arte Francisc Cubic din Oradea. In 2001 obtine un certificate de acreditare in muzica cu specializarea jazz, in urma unui examen perfect.

In 2004 a castigat premiul pentru cel mai bun pianist in cadrul concursului memorial Iuliu Merca din Cluj Napoca.Mihai Moldoveanu a inceput sa cante la bass in liceu, fiind autodidact. Pe langa JazzyBit, Mihai Moldoveanu mai este bassistul formatiilor 12th House, Beat Bang! si Timisoara Gospel Project. Este fondatorul evenimentului de muzica improvizata Paperjam.

Szabo Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzica Sigismund Todita din Cluj, iar in present este student la sectia percutie a Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.