Targul de Arta MoBU 2023

S-a deschis prima ediție a Târgului Internațional de Artă Contemporană București - MoBU 2023. Desfășurat la Romaero Băneasa, în perioada 19-28 mai 2023, târgul reunește 40 de galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți.

Puteți să vedeți și să achiziționați lucrări semnate de peste 200 de artiști din SUA, Austria, Italia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Siria, Republica Moldova și România, prezentate la standurile celor 40 de expozanți. Aveți ocazia să vizitați și expoziția retrospectivă a faimosului artist Daniel Spoerri, expoziția de grup Decolare/Take-Off și expoziția internațională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.

Sub titlul Etică, dragoste și politică – conferințele și evenimentele MoBU 2023, organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile și proiecțiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai la Romaero Băneasa. Notăm succint conferința lui Pascal Bruckner, invitat special la MoBU, seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitații săi, discuțiile MoBU x Europa FM moderate de Cătălin Striblea și Marcel Bartic, discuțiile MoBU x ISCOADA cu Dănuț Bumbac și invitații săi, proiecțiile documentarului Topografia hazardului, despre Daniel Spoerri, în prezenta regizoarei Eva Pervolovici și artist talk-urile ei, masterclass-ul, prelegerile și demonstrațiile despre AI și realitate augmentată, evenimente care au loc în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane. De asemenea în program, la standurile expozanților vor avea loc ateliere deschise, workshopuri pentru copii, performance-uri, live music și live painting.

Acest material vă este oferit de Programul Catena pentru Artă.