Interviu cu actorul George Mihaita

Binecunoscutul actor de teatru si film George Mihaita este directorul Teatrului de Comedie din Bucuresti incepand cu anul 2003.

George Mihaita a absolvit in 1971 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale” Bucuresti, sectia Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu.
Este fondator si director al FESTCO – Festivalul Comediei Romanesti in Bucuresti, directorul Festivalului Comediei Romanesti, editiile I-VIII.

A jucat peste 50 de roluri in teatru si peste 30 de roluri in film.
Noua montare a regizorului Alexandru Dabija cu “O scrisoare pierduta”, a fost o provocare atat pentru directorul cat si pentru actorul George Mihaita.
El joaca un Dandanache neconventional: deloc ramolit, dar libidinos, intelegind imediat relatiile, si foarte prezent atunci cind vrea. Senin si locvace, e mai detasat decat toti si se bucura din principiu.

„Suntem la Portile Orientului unde totul e luat in lejer”… E un spectacol cat se poate de caragialian; odata cu degradarea „onorabililor” contemporani, e nevoie de modificari „pe ici, pe colo, in punctele esentiale”. Iar Alexandru Dabija a facut aceste modificari, oferind publicului o noua lectura a textului, dincolo de orice prejudecata care ne leaga de Caragiale.