Interviu cu actorul Florin Piersic jr

Actor, regizor, scenarist si producator, Florin Piersic jr. este fiul actritei Tatiana Iekel si al celebrului actor Florin Piersic. A absolvit Academia de Teatru si Film (actual UNATC), in anul 1991.

Florin Piersic jr. a primit premiul UNITER pentru Cel mai bun actor al anului 2002, pentru rolul din one-man-show-ul “Sex, Drugs, Rock&Roll ” de Eric Bogosian.
A renuntat la a fi actor institutionalizat acum 12 ani. De atunci, apare in productii independente, in ipostaza de actor, regizor, scenarist, traducator.

A primit premiul special al juriului la Festivalul Alternative de la Targu Mures, in 2004, premiul special al juriului la B-Est Film Festival , in 2005, premiul pentru debut la Premiile UCIN in 2006.

Din 2006 colaboreaza ca traducator din limba engleza pentru revista FHM.

Este editorialist la revistele EVA, 24-FUN, HBO, THE ONE, MAX.

A jucat in productiile cinematografice “Calatoria lui Gruber”, “Contratimp 2”, “Bibliotheque Pascal”, “Town Creek”, “Youth Without Youth”. In iulie 2009 a lansat volumul “Opere Cumplite”.
Spectacolul “Opposites atract” la care se face referire in interviu, este realizat impreuna cu Dorina Chiriac si se joaca la Teatrul Metropolis.