Personajele piesei sunt tipuri specifice, caractere din lumea care ne inconjoara, sunt profile in care poate ne recunoastem sau ii putem recunoaste pe ceilalti. De cate ori nu am intalnit un libidinos batran si avar cum este Pantalone, de cate ori n-am cunoscut tineri indragostiti fara speranta cum este Cinzio si Dorotea, cate domnisoare nu stau cu gandul la maritat si ar face orice sa puna mana pe vre-un cavaler viteaz, frumos si mandru cum i se intampla Camillei cu Capitano Mangiaferro, care nu mai este asa de tanar dar care se crede inca mare si tare ramas in visurile de glorie ale tineretilor sale. Cati servitori lingusitori n-am intalnit in relatiile cu superiorii lor facand tot ce le sta in putere sa aiba „ un os de ros”, sa fie bine pentru toata lumea dar mai ales lor.
Pentru a povesti despre toate acestea am dat viata mastilor Commediei dell’Arte folosindu-ne de limbajul international al corpului, al pantomimei, al canto-ului, al nobilei arte a scrimei, a micilor acrobatii. In valtoarea situatiilor comice, ireale si grotesti personajele piesei traiesc, mor si iar traiesc din toata fiinta actorilor care reusesc sa daruiasca publicului o comedie spumoasa. Sper sa aveti un moment de destindere, de evadare din problemele cotidiene si sa radeti din tot sufletul.
Artele spectacolului
Indragostitii: o poveste despre iubire, inselatorie, rivalitate…
Modern si in acelasi timp cu savoarea veche a reprezentatiei de Commedia dell'Arte, spectacolul Indragostitii a fost inspirat si creat dupa o canava italiana de la sfarsitul secolului al XVI-lea numita „Gli amorosi inganni" de Vicenzo Belando. Povestea este atemporala se poate intampla oriunde in orice epoca, puntea ce o arunca spre actualitate este textul care devine pretext. (Michele Modesto Casarin)