Monumentul de la Straja. Agenda Europeana Pavel Bucur

MICUL PRINT DE LA MUZEUL DE ARTA MODERNA CA’ LA GHIRONDA

Bologna „la rossa”, Bologna „la grossa”, Bologna „universitaria”. Orasul in care predomina culoarea teracotei arse, oras studentesc prin excelenta, orasul pofticiosilor si al preparatelor culinare de renume mondial, orasul celei mai vechi universitati italiene, Bologna traieste si sub semnul celor doua Turnuri medievale, al fabuloasei statui a lui Neptun care, fiind in plin proces de restaurare, ramane ca un simbol modern si preferat pe tatuajele localnicilor sau in demersurilor locurilor turistice. Bologna isi adapteaza permanent secolele de traditie si istorie si se arunca in cea mai frumoasa poveste de arta moderna din Emilia Romagna.

Starnita de patima bologneza de a imbina arta cu natura, am poposit in Zola Predosa, la Muzeul de Arta Moderna CA’ LA GHIRONDA. Construit dupa un concept nou prin anii ’60, care aduce aproape de natura spiritul lucrarilor importante din sculptura mare si monumentala, Parcul botanic si de sculptura este locul unde te regasesti nestingherit in preajma lucrarilor marilor artisti, in timp ce te delectezi cu o plimbare solara departe de agitatia orasului. O inscriptie pe o coloana ii linisteste chiar si pe vizitatorii anxiosi care s-a putea teme ca nu inteleg cu usurinta tot ceea ce ochiul admira.

Dar cel mai bine ar fi sa ascultam de sfatul Micului Print care ne spune: Ochii sunt orbi.Trebuie sa cauti cu inima.

Timp in care chiar el, Micul Print, opera a sculptorului Pavel Bucur, ne asteapta in susul celei mai inalte coline din Muzeul Parc. Iata-l in toata splendoarea candorii sale, in toata forta emotionala a sufletului sculptorului Pavel Bucur.

Acest Mic Print prinde in el toata intelepciunea si dorinta de a se statornici intr-o poveste fara de sfarsit. Si fara alte cuvinte…

BOLOGNA, CA’ LA GHIRONDA – 15 iulie 2017

SCENARIUL SI REGIA : CORINA VOICU

OPERATOR : ALEXANDRU ANDRIES

ASISTENTA TEHNICA : IONEL STANCIU

EDITOR : STANISLAV PESCU

FOTO: CORINA VOICU
DIN ARHIVA FAMILIEI PAVEL BUCUR