In 4D la FNTi 2014

Festivalul National de Teatru Independent, cel mai important evenimet adresat artistilor independenti din Romania,a adus in Bucuresti, in perioada 3-9 noiembrei, peste 200 de artisti din toata tara.

In 4D

In 4D propune publicului un spectacol despre semnificatia iubirii: cat de mult din ce stim despre iubire este informatie preluata din fictiunile altora si cat e realitate personala?
In 4D urmareste modul in care patru personaje isi creeaza si interpreteaza viata si relatiile prin prisma filmelor preferate. Realizand mai mult sau mai putin ce li se intampla, ele se indragostesc, se despart si se urasc, adoptand roluri care sunt imitatii ale altor roluri, produse straine ale unor autori necunoscuti, care devin insa formatoare de perceptii, conceptii si prejudecati. Spectacolul este realizat de o echipa formata exclusiv din absolventi, din generatii diferite, ai Facultatii de Teatru de la Cluj si îi are in distributie pe: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Talos. Textul este pe jumatate un colaj de scene din filme, recontextualizate in interiorul povestii pe care o auzim narata din patru perspective diferite. Folosindu-se de filmele lor preferate pentru a-si ilustra dramele prin care trec, personajele din In 4D traiesc intr-o lume de clisee cautate, de evadari fanteziste din realitate si de incercari hotarate de a-si transforma viata dupa retete imprumutate.
Regia spectacolului este semnata de Ovidiu Caita, dupa un scenariu de Alexa Bacanu.

Reactor de creatie si experiment din Cluj-Napoca

Spatiul cultural Reactor de creatie si experiment (situat pe str.Petofi Sandor, nr 4 din Cluj-Napoca) este, asa cum se definesc ei, un teatru independent activ, un spatiu cultural alternativ, un centru de creatie si cercetare, un spatiu gol, un loc de intalnire,un spatiu in miscare in centrul unui oras dinamic, un spatiu plin, un loc de joaca.
In 4D este primul spectacol produs in totalitate de Reactor de creatie și experiment.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.