Expoziția ”Un Martie la feminin”, la Galeria SENSO

Marți, 9 martie 2021, orele 18:00 vă invităm la deschiderea oficială a unei expoziții inedite ale cărei protagoniste sunt 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară.

Expoziția este una cu vânzare și cuprinde ilustrații, obiecte decorative și bijuterii handmade si de autor, toate create de artiste.

”Ne-a venit această idée călătorind în Canada și vizitând galerii de artă, unde erau expuse astfel de lucrări” – a declarat artista Ana Ștefania Andronic BUZU. ”Astfel, am realizat că în România se organizează prea rar astfel de expoziții și evenimente, deși avem artiste foarte valoroase. Majoritatea sunt tinere și am considerat că luna martie este cea mai potrivită ocazie de a organiza o expoziție dedicată în exclusivitate femeii”.

Organizatorii expoziției de la Galeria SENSO au decis să se adreseze unui public larg, acoperind cât mai multe gusturi și genuri. Sunt expuse atât lucrări originale, cât și print-uri digitale spectaculoase, având în vedere că trăim într-o eră digitală și că această formă de artă este multora dintre tinerii artiști la îndemână.

Iată care sunt artistele care își expun creațiile la Galeria SENSO:

Andreia Morar (@andreiasgrid), Alexandra Hochreiter (@alexandra_hochreiter), Diana Grigore (@daia_dianagrigore) Diana Barbu (@dianabarbu.illustration), Raluca Tinca (@ralucatinca), Raluca Bararu (@ralucabararu), Alina Chis (@rue.atelier), Irina Constantin (@lelemadethis), AnaMaria Neacsu (@ananeacsa7), Maria Tabarcea (@artabarcea), Cornelia Popa (@lowcostunicorns), Iulia Lazarean (@jules.creates), Elena Tara (@tzara.illo), Oana Popescu (@iunapine), Ana Andronic (@bbuzu), Ana Maria Rusnac (@delicate_boutique), Andra Lupu @andra_lupu_jewelry, Alina Bancila @alinabancila, Maria Filipescu @mariafilipescu și Raluca Buzura @ralucabuzura

Expoziția ”Un Martie la feminin” este deschisă până pe 31 martie 2021.

Galeria SENSO este situată pe Calea Victoriei nr. 12C, (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1.

Acest eveniment este susținut de FILDAS Art şi Catena Grup, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Programul de vizitare a Galeriei SENSO:

marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

După o pauză impusă de pandemia coronavirus, Galeria SENSO s-a redeschis la începutul acestui an cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată IPOSTAZE TULBURĂTOARE. Expoziţia, care s-a bucurat de mare succes a fost curatoriată de regretatul critic de artă Doina Păuleanu, Doctor în Istoria Artei, plecată dintre noi pe 23 decembrie 2020.

Galeria Senso este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Situată Centrul Vechi al Bucureştilor, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale de o calitate deosebită. Tot aici sunt prezentate în detaliu lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană.

Site-ul încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea achiziționării operelor de artă la un ”click” distanță.

Mai multe informații regăsiți pe: www.galeriasenso.ro

„Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru Artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât de vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă SENSO, București.