Garana Jazz Festival – Start

Festivalul International de jazz de la Garana, aflat la a 14-a editie, a reusit si in acest an sa lase in urma nostalgia pe care doar lucrurile de calitate si bine dozate o pot lasa... Si o mare bucurie, desigur, pentru ca inca odata se dovedeste ca si fenomenele de nisa pot aduna la un loc un numar mare de spectatori, cu atat mai mult cu cat pentru a ajunge la Garana trebuie sa iti asumi riscurile unui drum lung si solicitant, frigul care poate fi muscator noaptea si , bineinteles, ploile...

Dupa primele doua zile de festival, cu un program foarte bine gandit de catre producatorul festivalului, dl. Marius Giura, parea ca totul decurge perfect. Deschiderea a fost facuta de catre sensibila Elina Duni si al ei quartet, dupa care au urmat trio-ul Terje Rypdal, Miroslav Vitous, Gerald Cleaver, trei muzicieni de prim rang, iar in final trupa romaneasca Funky Growl.

Dupa o vinere insorita la finalul careia au cantat mult asteptatii Bela Fleck, Zakir Hussain si Edgar Meyer, toata lumea era fericita. Asta pana sambata la pranz, cand pe neasteptate a inceput o ploaie cu grindina care pe unii i-a intors din drum, iar pe altii i-a facut sa stea cu incapatanare in Poiana Lupului, asteptand concertele. Emotii, indoieli, dar asteptarile nu au fost zadarnice, promisiunile au fost respectate.

Fie ca ati fost acolo sau nu, noi va invitam sa intrati in atmosfera inedita a acestui festival de marca!