Suzana Dan, Loc de joaca

Suzana Dan isi face loc - loc de joaca. Indepartand din peisaj tot ceea ce nu este Suzi, Suzana Dan suceste mintea si sufletul locului pentru a-i imprima doar chipul propriu: vesel-singeros, abraziv-erotic, para-feminist, dureros de destins.

Loc de joaca @ Aiurart
Suzana Dan se numara printre artistii care au deformat-reformat arta romaneasca la inceputul anilor 2000, profesand o arta angajat ne-serioasa. O arta care vestejea obisnuintele si asteptarile publicului local, afundat in culturalism, estetism, spiritualism, conformism.
Suzana Dan a dat cu pictura de pereti, facind sa se scurga din aceasta fluide diverse, lasate la vedere pentru a oripila si, totodata, pentru a edifica privitorul. In timp, aceasta edificare mereu scormonitoare, niciodata incheiata, mereu reconsiderata, a produs un edificiu, unul sui si subred, așa cum este mereu arta vie.
La Aiurart, acest edificiu se va intinde pe verticala, la orizontala, in diagonala, in toate zarile si colturile, cu toate mijloacele, de la pictura la postura, de la obiect la concept, precept, decept.
Suzana Dan | Loc de joaca
18 noiembrie 2014 – 24 ianuarie 2015
Spatiul Aiurart | Bucuresti, Lirei 21
Curator: Erwin Kessler
Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Mihaela Moldoveanu