Froy Aagre Quartet 6 – Garana Jazz Festival 2011

Fascinatia pentru muzica de tango a facut-o pe Froy Aagre sa studieze la Nacional Conservatoiro din Buenos Aires, un semestru. Dupa ce a primit licenta in muzica cu diploma de la Conservatorul din Birmingham, s-a mutat la Londra pentru a urma un masterat de la Middlesex University. Inapoi in Norvegia, ea a studiat muzica secolului XX, la Sectia Compozitie, la Academia Norvegiana de Muzica din Oslo. In 2001, ea a studiat cu faimosul saxofonist David Liebman in New York.

Grupul sau este format din cei mai buni tineri muzicieni ai scenei de jazz norvegiene. Ei functioneaza ca o trupa bine inchegata, unde fiecare membru il completeaza pe celalalt. Interesant este modul in care isi servesc unul altuia temele muzicale, pentru a face o introducere lina pe taramul improvizatiei.
Pianistul norvegian Andreas Ulvo se caracterizeaza singur: “ ca jazzman, sunt interest de compozitie, improvizatie… de absolut orice.” La ora actuala are doua proiecte in derulare, unul de solo si celalalt in formula de trio.