Festivalul International Shakespeare 2012

Cea de a VIII-a editie a Festivalului International Shakespeare a inceput la Craiova, pe 23 aprilie, data la care s-a nascut si a murit marele Will. Tema editiei 2012 este “Lumea-i un teatru, noi suntem actorii”, primul vers al monologului varstelor din “Cum va place”.

Prima zi de festival a inceput prin vernisarea a trei expozitii de arta, aflate in foaierul teatrului si cu prima din cele doua reprezentatii ale prestigiosului Berliner Ensemble din Berlin, Sonetele lui Shakespeare, spectacol realizat de Robert Wilson si Rufus Wainwright.

Editia de la Craiova se va derula pana pe data de 1 mai, intr-un regal de spectacole straine si romanesti, in timp ce in Capitala spectacolele vor fi prezentate in perioada 30 aprilie-12 iulie.
Emil Boroghina, presedintele Fundatiei Shakespeare, co-organizatoare a Festivalului alaturi de Teatrul National “Marin Sorescu” si directorul sau, Mircea Cornisteanu, Centrul de Proiecte Culturale ARCUB Bucuresti si Institutul Cultural Roman, spera ca festivalul din acest an sa capteze atentia publicului si a specialistilor de teatru, prin prezentarea unor spectacole de reala valoare din Germania, Rusia, Marea Britanie, Romania, Danemarca, Coreea de Sud, Lituania, Franta.

Acest festival, care a atins o cota valorica impresionanta, este considerat de foarte multi cel mai valoros Festival Shakespeare din lume.