Expozitia Insula Eternei Primaveri

Sase pictori si un fotograf s-au lasat fermecati de insula Madeira si au realizat peste 70 de lucrari expuse acum la Biblioteca Nationala a Romaniei, Sala Symposium in expozitia intitulata Insula Eternei Primaveri.

Sase pictori si un fotograf inspirati de insula Madeira

Sase artisti romani contemporani Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofeanu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sarbulescu si un fotograf Cristian Macovei au participat in luna martie 2014 in tabara de creatie organizata in cadrul proiectului Contemporanii in insula Madeira. De acolo s-au intors cu multe lucrari absolut fascinante, reunite acum in expozitia de pictura si fotografie Insula Eternei Primaveri.

In expozitie descoperim imagini cu biserici vechi, piatete cu statui si arbori seculari, maluri abrupte care coboara vertiginos in ocean si nenumarate colturi cu flori. Asa cum remarca si pictorul Christian Paraschiv, oceanul care inconjoara Madeira este ca de plumb in contrast cu aerul stralucitor si luminos al cerului.

Expozitia Insula Eternei Primaveri deschisa la Biblioteca Nationala a Romaniei

Madeira a fost colonizata inca din secolul al XV-lea de portughezi a spus Daniel Perdigao – reprezentantul Institutului Camoes in deschiderea expozitiei. Este o insula plina de istorie, amintindu-ne ca de aici a plecat Cristofor Columb in calatoriile sale peste ocean.

De asemenea in deschiderea expozitiei au vorbit despre magia acestei expozitii, Radu Boroianu si Maria Pasc – curatorul expozitiei si cea care a initiat proiectul Contemporanii.

Contemporanii, dupa cum sugereaza numele acestui proiect, supune atentiei si promoveaza artisti contemporani, membri in viata ai culturii si dinamicii actuale marturiseste Maria Pasc.
Expozitia de pictura si fotografie Insula Eternei Primaveri este deschisa la Biblioteca Nationala a Romaniei – Sala Symposium (Bd. Unirii nr. 22, sector 3), pana pe 17 iulie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras