De ce il iubim pe Cehov?

Cel care raspunde este regizorul Mircea Cornisteanu, cu ocazia montarii celui de-al treilea spectacol Cehov din cariera sa, “Doua povesti de amor”, spectacol coupe, care reuneste piesele “Ursul” si “Cerere in casatorie”.

Mircea Cornisteanu a realizat in peste 30 de ani de cariera, peste 140 de spectacole pe scenele a mai mult de 20 de teatre profesioniste din tara si strainatate (Polonia, fosta U.R.S.S.), spectacole de teatru, teatru de papusi, musical uri, opereta si teatru de televiziune.

Pentru spectacolele realizate, a obtinut peste 15 premii pentru regie sau cel mai bun spectacol la diferite competitii si festivaluri, printre care premiul A.T.M. pentru regie pe anul 1982 pentru „O scrisoare pierduta” la Teatrul National Craiova, si premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 1989 pentru „Unchiul Vanea” tot la Teatrul National Craiova, Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie pentru „Dale Carnavalului” la Festivalul National de Comedie Galati 2002. Diploma Ministerului Culturii al fostei U R S S pentru „Interesul general” de Aurel Baranga la Teatrul „Stanislavski” din Erevan, in 1982.

Marele Premiu si premiul pentru regie la Festivalul teatrelor maghiare din strainatate de la Kisvarda Ungaria pentru „Cui i e frica de Virginia Woolf?” de Eduard Albee la Teatrul National din Tirgu Mures, sectia maghiara, in 1996, premiul pentru cel mai bun spectacol si premiul pentru regie la Festivalurile de la Galati si Brasov pentru „Auditia” de Al.Galin, realizat la Teatrul de Comedie Bucuresti, 2005. Realizator al primei „integrale Caragiale” la Teatrul National Craiova.