Denisa Curte – Viitor perfect, la Aiurart

Denisa Curte a creat special pentru programul de Sculptura in plain air de la Spatiul de arta contemporana Aiurart, un Viitor perfect, alcatuit din 030701 si 010307.

Denisa Curte traieste si lucreaza la Cluj-Napoca. A expus la Pecsi Galeria (Ungaria), Muzeul de Arta din Bratislava (Slovacia), Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Muzeul de Arta din Arad, Galeria ArteBronce din A Guarda (Spania) etc. Din 2010 este doctor in arte vizuale (Facultatea de Arte Plastice si Design din Timisoara).

„Am construit aceasta lume pe parcursul mai multor ani si, involuntar, fiecare forma noua parea sa o completeze pe cea de dinainte si sa o prevesteasca pe cea care urma sa-i succeada. Aici toate lucrurile se petrec in liniste, intr-un timp sideral, cu incetinitorul, prin alunecare sau zbor, in absenta notiunii de conflict, in atmosfera solara, aseptica a unui sanatoriu uneori gigantic alteori minuscul in functie de obiectul cu care este pus în relatie.”

Din aceasta lume s-au desprins 030701 si 010307, cele doua creaturi antropomorfe, adevaratele fructe ale Planetei Nedescoperite. Aceste fructe cibernetice, maturate, cu roluri bine stabilite in echilibrul ecosistemului Planetei, vor ramane o perioada in la curte Aiurart (7 mai – 5 iulie) sa sarbatoresca, printr-un dialog perfect descifrabil, un an de Sculptura in plein air la Aiurart.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator : Ema Nicola.