Danseaza, canta, simte ca un star rock / Mihaela Dancs

Pe Mihaela Dancs n-o mai vazusem niciodata dansand. Pierderea mea…

Am urmarit-o intr-o seara pe scena CNDB, in cadrul Romanian Dance
Showcase. Spectacolul imaginat de ea, Out of order. In care
interpreteaza un star …un star rock, cum multi dintre noi visam sa
devenim atunci cand vom fi mari. Ei bine, Mihaela Dancs a reusit pentru o
ora sa ne pacaleasca…De la inceput si pana la sfarsit. E intr-adevar
un transfer de energie extraordinar intre ea si public, cam asa cum
simti la un concert rock.

Momentele alese cu precizie, de la pregatirea dinaintea intrarii in scena, ovatiile publicului, jocul de scena, mimica, dansul, nu in ultimul rand cantarea propriu-zisa, felul in care se adreseaza publicului, toate contureaza portretul unui star rock. Pentru ca da, Mihaela este, desi poate ea n-o stie, si o interesanta actrita. Mimica, gesturile, emotia pe care o transmite, nu sunt cu nimic mai prejos de jocul unui mare actor intr-o piesa de teatru. Avem ca dovada inregistrarea camerei, care, din fericire pentru noi, vede mai mult si mai in detaliu decat ochii nostri.

Nu va spun mai multe, va las sa descoperiti in filmul de mai jos cateva franturi dintr-un spectacol, un performance nu doar complex ci si fermecator. Va mai spun doar atat. Aceasta femeie danseaza si cu ochii. Iar muzica, Kiss and resolve (The Maccabees) si Asaf Avidan cu al sau Love it or leave it, completeaza atat de bine momentele de dans, pantomima, mima, actorie… A, si mai e ceva. Ceva ce numai o amatoare ca mine sau un profan in ale dansului ar putea simti. Dar asta, desigur nu se poate povesti…Mergeti s-o vedeti pe Mihaela Dancs cand veti avea ocazia. Sau puteti sa luati lectii de dans de la ea ( e profesor, are cursuri la sediul CNDB, www.cndb.ro)

Out of Order
De, cu: Mihaela Dancs
Invitati: Carmen Cotofana, Maria Mora
VJ: Manuela Marcovici
Co-productie: lorgean theatre, Asociatia 4Culture si WASP – Working Art Space and Production
Cu sprijinul: Cullberg Ballet, Jardin d’Europe, Programul Cultura al Uniunii Europene, ZonaD, Paula Onet, Julien Trambouze si Centrul National al Dansului Bucuresti.

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta.

Realizator Mihaela Moldoveanu