Clasic e fantastic cu Lupus Dacus la Ateneul Roman

Cu ocazia Zilei Europei, concertul educative Clasic e fantastic a fost sustinut de formatia de muzica medievala Lupus Dacus care a prezentat un program de muzica veche si traditionala din diferite zone ale Europei, in aranjamente si compozitii proprii.

Ansamblul medieval s-a nascut in anul 2002 sub numele “Grafic”. La inceput au avut un repertoriu mai mult pentru sali inchise, avand instrumente precum blockflote (sopraninio, sopran, alt , bas), flaut, oboi, fagot, percutie. Fiind mereu intr-o continua schimbare , cu repertoriu nou in fiecare an, grupul a ajuns astazi sa aiba instrumente unice in Romania, precum percutii medievale, schalmeiuri sau cimpoaie medievale, precum si numele nou al formatiei, LUPUS DACUS, pe care l-au adoptat de anul trecut. Muzicienii din Lupus Dacus au o colaborare de 5 ani cu Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti , unde in fiecare an au proiecte si concerte ( si concerte lectie) in sala mica si sala mare a Ateneului Roman.

In anul 2009, au primit la GALA culturii aradene, din partea primariei Arad , premiul pentru CULTURA MUZICALA .Lupus Dacus este present in toate festivalurile medieval din tara si din alte tari europene.
Concertul educativ de la Ateneu a fost intercativ, ca de obicei, micii spectator fiind invitati pe scena pentru a canta la instrumentele medieval alaturi de artisti.

Membrii formatiei sunt : Corina Ardelean – flaut, Ana Sapcu – schalmei, cimpoi medieval,Marcel Sapcu – schalmei, cimpoi medieval, blockflote sopran, Teodor Tebuie – schalmei , cimpoi medieval, blockflote bass, Cristian Sapcu – percutie, Beniamin Condoros – percutie, Alexandru Ardelean – percutie.