Aurel Vlad – Atelier insufletit

Atelierul pentru un artist este un spatiu foarte necesar ca el sa-si poata realiza operele. Pentru artistul Aurel Vlad atelierul este un spatiu in care isi lucreaza sculpturile, le depoziteaza dar si le arata omenilor care il viziteaza. I-am facut si noi o vizita in aceasta vara si ne-a povestit despre cum da viata sculpturilor si despre viata lui in mijlocul lor.

Sculptorul Aurel Vlad marturiseste ca "urmand exemplul maestrilor mei din generatia 60, am avut nevoie de un spatiu si am trecut prin cateva ateliere care au povesti frumoase.

Am facut facultatea si dupa facultate, am avut un prim atelier in Bucuresti oferit de Bela Crisan, undeva in jurul Pietei Romane. Era un spatiu de doi metrii patrati, atat mai era liber acolo, dar care m-a salvat. Eu l-am luat ca pe un templu, Bela era zeul care m-a instalat acolo si am putut sa redevin om. Dupa facultate ai nevoie sa intri intr-un loc in care sa poti sa te aduni ca sa pui in practica ce-ai invatat, altfel ramai pe strada. Bela mi-a oferit atunci aceasta sansa pentru care ii sunt foarte recunoscator. Lucrand acolo am avut dupa aceea posibilitatea sa particip la concursul pentru Bursa Aman, pe care l-am castigat si abia cand s-a terminat bursa aceea, am primit acest spatiu, pe care l-am ingrijit si-l ingrijesc in continuare ca pe ceva foarte scump si drag."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras