Catena sustine Festivalul International de Teatru Scena ca o strada – Resita

Palatul Cultural si Casa de Cultura a Sindicatelor Resita au gazduit timp de o saptamana cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Teatru Scena ca o strada, unul dintre cele mai importante evenimente culturale initiate si organizate de actorul si regizorul Dan Mirea, director artistic al Teatrului de Vest.

Prin traditie, CATENA a fost sponsor principal al acestui festival, un maraton cultural de teatru, cu invitati de prestigiu din tara si strainatate, cu premiere, cu trupe valoroase, cu actori si regizori de marca.

Festivalul a ramas cel mai mare eveniment cultural din Resita si a fost este facut cu ajutorul sponsorilor si oficialitatilor din oras si judet. Catena a fost de la prima editie sponsorul nostru si ne-a sustinut neconditionat de la bun inceput. Pentru toti aceia care au crezul in noi, pot afirma ca acum, cea de-a patrea editie a fost cea mai importanta de pana acum. Scena ca o strada este un eveniment cultural de amploare si cu siguranta, cel mai important organizat vreodata la Resita – a spus Dan Mirea.

Festivalul International de Teatru Scena ca o strada si-a deschis portile in fata Palatului Cultural din Resita, spectacolul inaugural – Iaacovi si Leidental de Hanoch Levin, (regia Mihaela Lichiardopol), jucandu-se pe scena Teatrului de Vest. La Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, actorul Marcel Iures a fost prezent cu spectacolul Teatrului Act Bucuresti, Absolut!, dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga (regia Alexandru Dabija). Au urmat Teatrul Regina Maria Oradea cu Scripcarul pe acoperis de Joseph Stein (regia Korcsmáros György) – un mare succes de public, jucat cu casa inchisa, apoi Teatrul Traian Grozavescu Lugoj cu Haide, ucide-ma dragoste de Aziz Nesin (regia Maria Voronca), Teatrul Ariel Targu Mures cu Hees de Alina Nelega (regia Gavril Cadariu), Teatrul I. D. Sirbu Petrosani cu Richard al III-lea de William Shakespeare (regia Gelu Badea), dar si Teatrul National Sterija Varset (Serbia) Edmund Kin de Hadi Kuric (regia Irfan Mensur) si Teatrul GUSTL (Croatia) cu Cerul desupra Zagrebului de Miro Medimorek (regia Miro Medimorek). Pe 1 martie, special pentru doamne si domnisoare a fost organizat concertul extraordinar With love for women, cu Dean Bowman (SUA) si Bane Gluvacov Tubacin Band (Serbia).

Festivalul s-a incheiat cu una dintre cele mai noi productii (a avut premeira oficiala in decembrie 2017) ale Teatrului National Radu Stanca Sibiu De veghe la Taj Mahal de Rajiv Joseph, in regia lui Radu Alexandru Nica

Realizatori: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu
Editor: Nicu Pojaru