Utopie – expozitie de grafica, pictura si sculptura

Unsprezece artisti tineri contemporani au fost provocati de artista Bianca Ionita sa materializeze in lucrarile lor de grafica, pictura si sculptura, ideea de utopie, rezultand expozitia Utopie deschisa la Galeria Simeza.

In expozitia Utopie expun artistii Ana Maistru, Andreea Dosinescu, Bianca Ionita, Bogdana Contras, Daniela Zbarcea, Eugen Vasile Iovan, Florin Popescu, George Bilan, Matei Avramescu, Sergiu Moise, Vlad Iulian Fodor.

Expozitia Utopie este deschisa la Galeria Simeza in perioada 18 februarie – 2 martie 2019.

UTOPIE este o reflectie asupra explorarii gestului artistic, ca intermediu de ilustrare a unor stari interioare profunde, parcurgand traseul de la concret la fantezie, de la perceptibil la imaginar, infaptuit prin semne grafice spontane, pete picturale, forme plastice si culori vii. Procesul de creatie este o interogatie asupra lumii imediate si dorinta de transformare a ei.

Abstractizarea este realizata urmarind raportul compozitional al formei si culorii, iar contrastele sunt redate in amanunt pana la virgula, tinta principala fiind armonia.

Imaginile sunt reprezentarea unui univers interior ce redau o atmosfera de vis. Ne imaginam o lume ideala, in care orice este posibil, fiind guvernata de alte legi, decat cele ale lumii concrete. Prin reprezentarile artistice, imaginatia se concretizeaza, iar ideile prind viata.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras