Ca pe tine insuti – Teatrul Foarte Mic

Spectacol regizat de Radu Apostol, Ca pe tine insuti incepe de la statistica. In fiecare iarna mor in Bucuresti in medie 300 de oameni ai strazii. Mor de frig, de boala, de foame. In spatele fiecarui om este o poveste. O poveste care pleaca de la fapte reale.

“Uita toate stirile tari pe care le-ai vazut. Uita sfarsitul lumii, sangele, crimele si violurile: in fiecare iarna in Bucuresti mor 300 de persoane fara adapost. Mor in liniste, in zapada si in singuratate absoluta. Intre noi. Te-ai gandit vreodata ca violenta extrema e extrem de discreta? Bonus: o foarte trista poveste de dragoste”.

Maria Manolescu a scris o piesa. Lucrata in stilul dramAcum impreuna cu regizorul, aceasta a lasat in urma statistica si a ajuns in mijlocul sentimentelor. Umanul a inlocuit socialul, cifrele au devenit persoane.
Radu Apostol si-a manifestat de mult interesul pentru zona marginalului social. In 2001 a facut Acasa, un spectacol pe textul Ludmilei Razumovskaia, avand in distributie copii ai strazii. In Ca pe tine insuti, personajele provin din aceeasi categorie sociala, probabil cea mai vulnerabila la tragedie si mai usor de ignorat. “Violenta extrema este extrem de discreta”. Moartea unui homeless si incapacitatea de a te ierta sunt la fel de violente si de discrete, doar ca opereaza asupra unor subiecti diferiti.

Scenografia: Adrian Cristea
Muzica live: Bogdan Burlacianu aka BOBO – Fara Zahar
Grafica: Daniel Balanescu
Distributia: Mihai Gruia Sandu – Ioan; Mihaela Radescu – Maria; Viorel Cojanu – Rafa