A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare…, Bruxelles, 2015

Elevii clasei a XII-a, de pictura (Prof.Dr. Lavinia Ioana Streinu) a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza Bucuresti au fost protagonistii uneia dintre cele mai interesante expozitii intitulate A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare” / "Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys” / "So long ago in the future dreams for future odysseys. Vernisajul a fost gazduit in foyerul Sali Atrium din incinta Comitetul Economic si Social European, CESE.

Evenimentul sustinut si sponsorizat de Fundatia Fildas Art (Presedinte Anca Vlad).

Space and society – tema provocatoare pentru tinerii artisti romani

Inclusa in programul conferintei organizate de grupul Space and society, expozitia a fost intiata si organizata de Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru in Comitetul Economic si Social European (CESE), Presedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania (CNPR) si Secretar General Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).

50 de lucrari avand aceasta tema au fost realizate special pentru acest eveniment de elevii anului terminal de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, care, alaturi de profesoara lor, Prof.Dr. Lavinia Ioana Streinu (membru UAPR, inspector scolar pentru Arte Vizuale) au impresionat pe toata lumea.

La vernisaj au fost prezenti numerosii invitati, majoritatea iubitori de arta, oficiali, europarlamentari, reprezentanti mass-media, dar si importanti reprezentanti ai CESE: Jacek P. Krawczyk, Presedinte al Grupului Angajatorilor, Prof. Rudy Aernoudt, scriitor, politician, economist si filosof, Directorul de Cabinet al Presedintelui CESE, Henri Malosse, Alice Tétu, ‎Administrator Departament ”Single Market, Production and Consumption” si bineinteles Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru CESE. Prof. Dr. Adrian Curcan, profesor de sculptura, membru UAPR si directorul adjunct al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza si Europarlamentarul roman Cristian Silviu Busoi, membru al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor. Acestia i-au sustinut si admirat pe elevii carora se cuvine sa le reamintim numele: Valentin Georgescu, Cosmin Gabriel Joian, Razvan Pircalabescu, Tatiana Balasa, Alexandra Irina Olariu, Irina Ciurusniuc, Ruxandra Soare si Melanée Danesh Ravan.

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Oana Georgescu