3 Filme & Masterclass Naomi Kawase, LFCB 2020

A unsprezecea ediție Les Films de Cannes a Bucarest, organizată cu sprijinul Catena și a altor parteneri, continuă chiar și anul acesta tradiția invitaților de marcă.

Am văzut filmul regizorului danez Thomas Vinterberg care a făcut valuri la toate festivalurile de anul acesta, Another Round/Druk.
O altă prezență notabilă la festival este regizoarea japoneză Naomi Kawase.

Festivalul aduce în atenția publicului trei filme semnate Naomi Kawase. E vorba despre Still the Water, Sweet Bean și True Mothers. Ultimul face parte din selecția oficială Cannes 2020.

Plus un masterclass online sâmbătă, 31 octombrie,în care va vorbi despre creația sa pornind de la cele trei titluri prezentate în cadrul festivalului de la București. Cineasta a transmis și un mesaj spectatorilor români, înaintea proiecției filmului Still the Water. Un mesaj simplu, din inimă, în care ne invită să reflectăm la vremurile delicate pe care le trăim și prin prisma personajelor sale, care și ele, se confruntă cu pierderea și cu suferința.

Criticul de film Ionuț Mareș ne-a introdus în universul fascinantei regizoare nipone. Care sunt temele regizoarei și care este stilul său cinematografic, puteți afla din materialul video.
Una din cele mai intrigante și mai inclasabile cineaste moderne, așa o cataloghează organizatorii festivalului pe Naomi Kawase. Puteți găsi în oricare din filmele ei o împăcare cu viața, oricât de complicată și o posibilă soluție pentru a trece cu puțină detașare chiar și peste cele mai mari suferințe.

Ediția a 11-a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din România. Catena și Senso Arte ca partener media susțin cu mândrie și anul acesta tenacitatea și curajul organizatorilor de a aduce în premieră ultimele filme prezentate la marile festivaluri de la Cannes și Veneția și în România.

Text: Mihaela Moldoveanu