Jurnal piezis, semnat Dan C. Mihailescu

Dubla lansare de carte a scriitorului Dan C. Mihailescu a avut loc la proaspat inaugurata Librarie Humanitas de la Cismigiu, in prezenta unui public numeros. Au fost lansate volumele “Ce mi se intampla. Jurnal piezis” si antologia I.L. Caragiale “Despre lume, arta si neamul romanesc”, ambele aparute la Editura Humanitas.

Prezentarea celor doua volume a fost facuta de Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas si de criticul literar Ioana Parvulescu. Actorul Dan Radulescu a citit fragmente din ambele volume.„Oriunde ma duc, incerc sa fiu si sa fac asa cum m-a invatat maica-mea, adica sa arat lumii o fata de sarbatoare, in christica, pascaliana idee a lui «à chaque jour suffit sa peine» («ajunga zilei rautatea ei»). Prea e multa jale la vedere ca sa mai adaugi si tu ceva la haznaua depresiei generale. Somer fiind de sapte ani, facand numai ce-mi trece prin minte, depinzand numai de Dumnezeu si sotie, neavand sefi, subalterni, condica de prezenta, nedorind nimic din cele invidiate de mai toata noua lume buna, deambulez toata ziua in diverse medii artistice, unde inventariez nevrozele, angoasele, dezabuzarile, debusolarile care ne coplesesc existenta. Apoi scriu despre ce mi se-ntampla.

Nu va asigur decat de un singur lucru: de buna mea credinta. Una care vrea sa scrie aproape exclusiv de bine, pescuind din apele tulburi ale prezentului firescul, fragezimea, altruismul, seninatatea, pilduitorul.“ (Dan C. MIHAILESCU)

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.