Art Safari Bucuresti 2019

Pavilionul de Arta Bucuresti - Art Safari isi deschide portile in perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, in Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piata Universitatii. A VI-a editie a celui mai amplu eveniment dedicat artei din tara aduce numeroase noutati: cea mai mare expozitie dedicata marelui pictor Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, expozitia "REPVBLICA. Despre umbre in sculptura", arta supercontemporana romaneasca "Young Blood. Arta timpului tau" si arta chineza expusa pentru prima data in Europa.

"Bucurestiul este si anul acesta pe harta marilor capitale culturale europene, in perioada 27 septembrie – 6 octombrie" a declarat Ioana Ciocan, director Art Safari Bucuresti.

Pavilionul Muzeal "Tonitza si geniul copilariei", curator Zoltan Soos, gazduieste capodopere de Nicolae Tonitza, provenite de la prestigioase muzee si colectii private din Romania, dar si din Europa, Tonitza fiind colectionat si in afara granitelor. Focusul expozitiei este universul copilariei, ilustrat magistral de marele artist roman.

Pavilionul Central „Repvblica. Despre umbre in sculptura”, curator Calin Dan, Directorul General al Muzeului National de Arta Contemporana, este o expozitie conceputa si realizata ca o privire antologica si analitica asupra dinamicii sculpturii din Romania in perioada 1800 – 2019.

Parte a conceptului expozitiei este si punerea in lumina (si umbra) a celor patru statui din Piata Universitatii: statuia Mihai Viteazul, Ion Heliade-Radulescu, Gheorghe Lazar si Spiru Haret.

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tau”, curator Mihai Zgondoiu, radiografiaza noul val de artisti aflati la inceput de cariera, cu varste intre 20 si 30 de ani, si cuprinde instalatii interactive de arta, video-maping, interventii site-specific, performance, arta media, obiect/sculptura sau print experimental.

Pavilionul International „Made in China”, curator Ji Zhongpeng, isi propune sa surprinda cu elemente vivace si intrigante arta tanara chinezeasca contemporana.

Programul educational Art Talks gazduieste o serie de conferinte pe teme despre arta sustinute de speakeri renumiti. Programul educational Art Safari Kids 2019 cuprinde zone distincte potrivite varstei participantilor, unde au loc ateliere de arta: pictura pe panza, cursuri de sculptura, ilustratie in pasteluri cretate, banda desenata.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras