Teatrul Evreiesc de Stat – CENTENAR I.L. PERETZ

Teatrul Evreiesc de Stat va invita miercuri, 22 aprilie, de la ora 16.30, in strada Sborului nr. 7-9, la un eveniment cultural dedicat scriitorului si dramaturgului de limba idis – Isaac Leib Peretz (1852-1915). Programul evenimentului va cuprinde lecturi din operele sale (”Un batran copac a ras – Schite si nuvele” si ”Noaptea in targul vechi”), o expozitie cu afise din spectacole, precum si ilustratii din editiile originale.

In cursul unei impresionante cariere literare in limba idis, ce a durat 27 ani (1888-1915), Isaac Leib Peretz a creat o opera considerabila: proza, poezie, piese de teatru, texte critice. Aminitirea lui Peretz este legata de momente de o deosebita intensitate artistica, iar testamentul sau spiritual spune ca, atunci cand oamenii se vor aduna sa isi aminteasca de el, sa fie insotiti de voie buna si de un pahar de vin.

Actorii nostri Leonie Waldman Eliad, Rudi Rosenfeld, Maia Morgenstern, Andrei Finti, Nicolae Calugarita, Natalie Ester, Mircea Dragoman si Anka Levana va invita sa savurati din textele lui Isaac Peretz si sa va bucurati alaturi de noi. La acest eveniment va lua parte si doamna Camelia Maria Craciun, lector universitar doctor la Facultatea de Studii Iudaice din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Intrarea va fi libera!