Mirela Iordache – Risipitori

Artista Mirela Iordache este preocupata de mai mult timp de spectacolul strazii, de micile detalii pe langa care trece zilnic cand merge prin oras. Toate gandurile si imaginile pe care le-a adunat, le-a transpus pe panza si le-a reunit intr-un amplu proiect expozitional intitulat Risipitori. Expozitia de pictura este deschisa in spatiul independent de arta contemporana GO Art Projects (Str. Uranus, nr. 98, Bucuresti) pana pe 31 ianuarie 2015.

Imagini din oras transpuse in picturi

Un lucru suprinzator pe care-l descoperim atunci cand privim picturile Mirelei Iordache este culoarea puternica in care transpune atmosfera orasului. Realizam astfel cat de viu este orasul si cat de multe lucruri frumoase ne poate oferi in fiecare zi.
Panzele de mari dimensiuni prezinta trecatori alergand sau odihnindu-se in parc, caini cu sau fara stapan, vitrine parasite in care personaje ingandurate se oglindesc.

Expozitia Risipitori de Mirela Iordache

Orasul cenusiu facut din strazi fara cer si fara perspectiva este rezultatul abandonului nostru. Strazile nu mai sunt ce trebuie sa fie, ci devin obiecte virtuale. Traim inglobati in aceasta lume de obiecte, desertica si apasatoare, consecinta a propriei noastre indiferente ce naste risipa, fara a mai fi capabili sa vedem distrugerea. De aceea orice reprezentare a acestei lumi trebuie sa alterneze rigoarea limbajului fotorealist cu interventia in forta a gestualismului abstract. Ca oameni simtim o nevoie irepresibila de a distruge rigoarea Formei pe care am creat-o adaugand strat dupa strat de interventii graffiti, forma eliberata de rigoare si anonima. Deveniti risipitori, platim tribut – suprema ironie, entropiei, al carei mars ireversibil catre haos incercam cu disperare sa-l oprim. (Mirela Iordache)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras