Salonul Calului, evenimentul premium al echitatiei in Romania

Salonul Calului, evenimentul premium al echitatiei in Romania, un maraton de competitii de inalta performanta Grand Prix FEI CSI, concursul acreditat international, aduna la start peste 100 de calareti si 150 de cai din mai multe tari europene.

Bucuresti, 12 septembrie 2014 – A treia editie a Salonului Calului, ce se va desfasura intre 26 septembrie si 5 octombrie, la Baza Hipica Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tancabesti, propune, in intervalul 2-5 octombrie, a.c. 4 zile dedicate integral competitiilor sportive de inalta performanta, acreditate international de catre Federatia internationala de echitatie (FEI) in sistem CSI CSIYH, CSIAm-B. Sunt asteptati 100 de sportivi si 150 de cai in competiţie, din Belgia, Italia, Franta Austria, Bulgaria, Grecia, Croatia, Turcia şi Germania, care vor concura in cadrul a 15 probe dotate cu premii in valoare totala de 16.000 Euro.

Cele mai importante probe competitionale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI* sunt programate in week-end-ul 4-5 octombrie si includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum si Bucharest International Grand Prix.

De asemenea, in intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va gazdui Competitia nationala de sarituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si de varsta, inclusiv cele mai importante si cel mai bine premiate doua probe ale competitiei, Trofeul Equestria, aflat la a doua editie, si Cupa Salonul Calului. Nivelul de dificultate al probelor variaza de la cele mai usoare probe pentru copii, amatori si cai tineri, la cele cu elemente de dificultate specifice sportivilor experimentati. Vor fi probe de nivel F (cel mai usor), respectiv E, D, C, B si A (cel mai dificil). Fondul total de premiere din competitia natională se ridica la 28.000 RON.

Personalitatile care au confirmat participarea la competitiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) – arbitru si sef de pista international gr. III, Alexandru Iavorovski (Romania) – arbitru international, fost Secretar General al Federatiei Ecvestre din Turcia, acum in pozitia de Presedinte al Juriului, arbitri internationali recunoscuti din Turcia, precum si reputatul comentator Cristian Topescu, un sustinator consacrat al Salonului Calului inca de la prima sa editie.

Iata ca, odata cu cea de a 3-a sa editie, Salonul Calului se pozitioneaza tot mai ferm in zona reinvierii competitiei si spiritului de performanta, nobilul sport al echitatiei devenind un reper pentru toti pasionatii acestei discipline sportive. Toate concursurile si probele, pe diferite niveluri de dificultate si de varsta inscrise in program, au atins acum un numar-record. Interesul competitorilor straini, al personalitatilor care au acceptat sa ne sustina, arata ca am reusit sa ne apropiem de obiectivul stabilit de noi inca de la prima editie: transformarea Salonului Calului intr-o platforma est-europeana de incurajare si promovare a sportului ecvestru, a declarat dr. Ozana Moraru, presedintele clubului Equestria.

Preturile biletelor la Concursul international de sarituri peste obstacole FEI CSI Grand Prix (week-end-ul 4-5 octombrie) se inscriu intre 50 RON/ zi pentru adulti si 25 RON/ zi pentru copiii pana la 12 ani. In sistemul de abonamente, preturile sunt 80 RON /adulti, respectiv 40 RON pentru copiii pana la 12 ani. Biletele se pot achizitiona pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , in reteaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Baneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Libraria Mihai Eminescu (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum si la sediul clubului organizator Equestria (sat Tancabesti, com. Snagov, pe DN 1).

Organizat de Clubul de Echitatie Equestria aflat pe DN1 pe directia Tancabaesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model inspirat din Salon du Cheval, de la Paris.

Mai multe informatii pe: www.salonul-calului.ro

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 80 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

www.equestria.ro