Expozitia INTRO (Version)

Expozitia INTRO (Version) prezinta lucrarile studentilor din anul II master si absolventilor specializarii Pictura din cadrul Facultatii de Arte si Design din Timisoara. Expun sase tineri artisti: Malvina Carola Liuba, Noemi Fabian, Andreea Medar, Irina Pantiriu, Andrei Parausanu si Alexandra Ungureanu. Expozitia este deschisa la Galeria Atelier 030202 pana pe 10 noiembrie 2015.

Expozitia studentilor de la Timisoara la Atelier 030202

Situarea intr-un moment de tranzitie existentiala, minata inevitabil si de persistenta celei sociale, face ca deplasarea perspectivelor spre sine si propria amplasare in lume sa devina esentiala pentru potentialii artisti emergenti cuprinsi in aceasta expozitie.
Disecarea de sine ca o nevoie obsedanta de gasire a unor raspunsuri ce le pare ca se gasesc aici (in natura umana), ii lasa purtati de modalitati de expresie vizuala ce emana ingeniozitate, sinceritate si ambiguitate, caracteristici absolut necesare cu privire la procesul dezvoltarii, potrivit caruia, aparitia noilor calitati este neaparat spontana si imprevizibila.

Plonjand curajos intr-un background autoreferential, ca o treapta esentiala a cunoasterii, ce se impune a fi parcursa, acestia dobandesc astfel o inedita si mobila amplasare in cel social, care devine insa un cadru cu limite imprecise, ce nu se opresc aici, oferindu-ne o viziune extinsa asupra lumii, cu care propriul corp si amplasarea lui pe anumite coordonate, construieste o unitate deschisa. (Lect. Univ. Dr. Liliana Mercioiu Popa, curator expozitie)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras