Laureatii Galei Tanarului Actor HOP 2017

Editia a XX-a a Galei Tanarului Actor HOP, desfasurata la Costinesti, s-a incheiat in seara zilei de 7 septembrie. Juriul a fost format din ZSOLT BÓGDAN – actor, MIHAI MANIUTIU – regizor, ANA-IOANA MACARIA – actrita, ADA SOLOMON – producator, ALEXANDRU VOICU – actor, castigatorul Marelui Premiu „Stefan Iordache”, editia 2016. Directorul artistic al Galei HOP a fost Miklós Bács.

Iata care au fost Premiile si castigatorii Galei Tanarului Actor HOP 2017:

Premiul „STEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost acordat actritei COSMINA OLARIU pentru „Mica criza de identitate”, dupa Livada de visini de A.P. Cehov. Premiul a fost inmanat de actorul VICTOR REBENGIUC.
Premiul se acorda in memoria marelui artist Stefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe editii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment si al sustinerii tinerilor la inceput de cariera. Daca initial, incepand cu editia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la sectiunea individual, incepand din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Stefan Iordache” sa devina MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea individual a fost acordat actritei BLANCA DOBA pentru „Nina dupa aplauze” – monologul Ninei din Pescarusul combinat cu ganduri personale si cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. Premiul a fost inmanat de actorul ZSOLT BÓGDAN.

Premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea individual a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NITU pentru „SOLITUDES 30”, dupa Hamlet de William Shakespeare si Ivanov de A.P. Cehov. Premiul a fost inmanat de actrita ANA-IOANA MACARIA.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai buna trupa de actori: ”De ce, Anton Pavlovici Cehov?”, adaptare dupa ”Masinaria Cehov” de Matei Visniec, regia Catalin Bocirnea, cu Cosmin Stanila, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru. Premiul este sustinut incepand cu editia a XVI-a de familia Todea. Premiul a fost inmanat de regizorul MIHAI MANIUTIU.

Premiul „SICA ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actritei MARCELA NISTOR pentru „Nu stiu ce”, colaj dupa scrisorile dintre Cehov si Lika Mizinova si Pescarusul. Premiul a fost inmanat de actorul ALEXANDRU VOICU.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai buna actrita: MARCELA NISTOR

Cel mai bun actor: COSMIN STANILA

Cea mai buna trupa de actori: ”De ce, Anton Pavlovici Cehov?” cu actorii Cosmin Stanila, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

Premiile au fost inmanate de actrita DORINA CHIRIAC.

PREMII gazduite in cadrul Galei Tanarului Actor HOP 2017:

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actritei BLANCA DOBA pentru „Nina dupa aplauze” – monologul Ninei din Pescarusul combinat cu ganduri personale si cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. „Marele mecanism”, adaptare dupa „Hamlet” de William Shakespeare. Premiul a fost inmanat de actorul ALEXANDRU VOICU – castigatorul Premiului „1/10 pentru FILM la TIFF” in anul 2016.
Incepand cu editia 17, regizorul si producatorul de film TUDOR GIURGIU acorda unuia dintre concurentii Galei HOP sansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”
PREMIUL pentru prestanta si rostire scenica – oferit de actrita Dorina Lazar a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NITU pentru „SOLITUDES 30”, dupa Hamlet de William Shakespeare si Ivanov de A.P. Cehov. Premiul a fost inmanat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU.

PREMIUL VOX MARIS a fost acordat actritei COSMINA OLARIU pentru „Mica criza de identitate”, dupa Livada de visini de A.P. Cehov. Premiul a fost oferit din partea patronului Vox Maris, Nicusor Nastase. Premiul Vox Maris, constand intr-un sejur de o saptamana pentru doua persoane in cadrul resortului, se acorda din anul 2014 castigatorului Marelui Premiu.
Cu prilejul celei de-a treia editii a Festivalului EuRoCultura, actorul si omul politic MIRCEA DIACONU ii invita la Bruxelles pe castigatorii Galei HOP.