Raluca Moisoiu si Radu Florea – O plastica a sufletelor pereche

Artistii Raluca Moisoiu si Radu Florea va invita sa vizitati expozitia de pictura O plastica a sufletelor pereche deschisa la Metropolis Art Collection pana pe 1 iunie 2015. Deoarece cei doi artisti traiesc si lucreaza impreuna in acelasi atelier, se influenteaza reciproc, au decis sa realizeze aceasta expozitie impreuna ca expresie a binomului R&R. Curatorul expozitiei este DanaArtGallery.

Despre lucrarile din seria Rugaciune – un proiect plastic de Raluca Moisoiu

Pentru mine, seria „Rugaciune” implineste o nevoie intensa si profunda a ultimilor ani, de intoarcere spre lumea Adevarului, Frumusetii si Puritatii. Este ca o aplecare interioara, tacuta, nestiuta, incomprehensibila. Intentia strabate campurile, racordandu-se apoi, la intoarcere, in vopseaua difuzata pe suportul pictural, concretizand astfel relatia ce are dublu sens, spune artista Raluca Moisoiu.

Stare de Balea – Spiritul muntelui, un proiect plastic de Radu Florea

Muntele e viu. Chiar daca pulsatia sa energetica este practic insesizabila in prim-plan, al contactului fizic. In plan senzorial ii simt vibratia. Ma ajuta vantul, norii, soarele, apa de ploaie, zapada, aerul tare si pasunile alpine. Culoarea si forma lor care se schimba de la un anotimp la altul. Cand sunt conectat cu muntele, cu spiritul sau, simt aceasta schimbare mereu…

Asta inseamna pentru mine ,starea de Balea. Spiritul muntelui din Masivul Fagaras, care pune stapanire pe mine cand sunt acolo. O stare inalta, pura si permanenta. O port in mine peste tot pe unde ma duc. Asa am creat seria de lucrari expresionist-abstracte Stare de Balea – Spiritul muntelui. Sunt stari ale sufletului meu extaziat in fata spectacolului naturii perfecte, spune artistul Radu Florea.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras