Pana atunci insa, va lasam in compania unei recomandari de lectura.
17 septembrie - 7 noiembrie 2014 Spatiul Aiurart, Bucuresti, Lirei 21
Luni - Sambata, 15:00 - 19:00
Cu un text de Manuel Niedermeier
Vernisaj: Miercuri 17 Septembrie, 19:00 - 22:00
Aiurart va recomanda Arta ca terapie, noua aparitie din colectia de arta a prietenilor de la Editura Vellant. O carte neconventionala despre rolul artei in viata de zi cu zi, Arta ca terapie este rezultatul colaborarii dintre renumitul eseist Alain de Botton si istoricului de arta britanic John Armstrong.
Care este rolul artei? Autorii ne propun o privire noua asupra subiectului: arta nu doar ca obiect al contemplatiei, ci ca mijloc de cunoastere si intelegere a propriei vieti. Folosind peste 150 de exemple din arta, arhitectura si design, Arta ca terapie analizeaza unele dintre cele mai personale dileme ale existentei: De ce munca nu-mi aduce mai multe satisfactii? Cum de altii au o viata mult mai interesanta? As putea sa ma inteleg mai bine cu ceilalti? De ce politica este atat de deprimanta?
Este unanim acceptat ca arta este importanta, insa este arareori privita ca un instrument terapeutic pentru viata de zi cu zi. In timp ce muzica este perceputa cu naturalete ca fiind terapeutica, arta este mai degraba asociata rigorilor comportamentale sugerate de institutiile care o gazduiesc. Intram in contact cu muzica zilnic, avem playlisturi pe computer, tablete, telefoane si consideram ca ne poate vindeca. Dar nu obisnuim sa introducem arta in viata noastra emotionala: nu avem albume cu imaginile operelor favorite si nu le trimitem prietenilor recomandari cu artisti recent descoperti. Alain de Botton si John Armstrong propun schimbarea paradigmei si argumenteaza ca operele de arta pot deveni relevante, familiare, utile si, mai presus de toate, terapeutice pentru privitorii lor.