Expozitia document Prolog – Peste ani

Grupul Prolog a deschis o expozitie eveniment la Galeria Romana, in care sunt prezentate inedit desene realizate de artisti in copilarie si adolescenta, alaturi de picturi realizate de acestia in anul 2021.

Expozitia "Prolog – Peste ani" poate fi vizitata la Galeria Romana in perioada 9 martie – 3 aprilie 2021.

Prolog nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cea mai longeviva grupare artistica romaneasca, cu peste 35 ani de activitate, se reuneste acum intr-o expozitie document, in care sunt expuse lucrari in oglinda: inceputurile, adolescenta, tineretea versus lucrarile cele mai recente.

Gruparea Prolog nu s-a constituit dupa un program sau ideologie, ci ea se recunoaste a fi doar „o lucrare impreuna”, nascuta ca solidaritate fata de natura, prietenie, credinta.
Paralela perioadelor artistice expuse revendica un demers de cunoastere a evolutiei profesionale, a descoperirilor, incercarilor, analizelor si rezultatelor carierei artistice a celor mai cunoscuti si apreciati reprezentanti ai artei plastice contemporane romanesti: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Pastina, Christian Paraschiv, Matei Lazarescu, Valentin Scarlatescu, Mihai Sarbulescu, Dan Mohanu, alaturi de indrumatorul lor, Paul Gherasim, cel plecat dintre noi in anul 2016.

“Traim in vremea unei pandemii de un an de zile; obisnuintele noastre au fost tulburate si inlocuite de o grija aproape nefireasca a vietii, ce devine scop si nu normalitate — nu mai stim sa avem libertate si invatam, ca vrem sau nu, sa traim cu spaima bolii! Grupul nostru Prolog, anii trecand, pasind peste moarte, ne-a adus Credinta! Noi suntem pregatiti, asa cum suntem incepand cu anul 1985 !” marturiseste artistul Christian Paraschiv, membru fondator Prolog.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras