Invatam dintr-o privire!

De la „Vacanta… ARTfel” la „Scoala altfel” si noua oferta educativa MNAR

Muzeul National de Arta al Romaniei lanseaza noua oferta educativa cu o provocare inedita: ”Invatam dintr-o… privire!!”.

Dupa succesul inregistrat in perioada 6-9 februarie 2019 de programul Vacanta… ARTfel , dedicat copiilor intre 7 si 12 ani, MNAR revine cu o oferta educativa care se adreseaza profesorilor si elevilor din toate ciclurile. Astfel, odata cu al doilea semestru al anului scolar, MNAR lanseaza programul educativ „Invatam … dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini invatamantul formal si activitatile din saptamana „Scoala altfel”.

Organizat pe cicluri – prescolar, primar, gimnazial, liceal – programul „Invatam … dintr-o privire!” este adaptat nevoilor specifice fiecarui grup de varsta. Vizitele interactive si atelierele creative folosesc contactul direct cu opera de arta originala si procesul de creatie ca modalitati de explorare a relatiei copiilor si tinerilor cu sine si cu lumea inconjuratoare, contribuind la dezvoltarea curiozitatii si a sensibilitatii estetice. Sustinute de educatori muzeali si artisti experimentati, programele sunt caracterizate de o abordare deschisa bazata pe observatie, descriere, pareri si intrebari formulate in cadrul unor dialoguri care contribuie la dezvoltarea gandirii critice prin joc si curiozitate.

Inscrierile la programele din oferta pentru semestrul al doilea al anului scolar 2018-2019 se primesc incepand de luni 11 februarie 2019, in limita locurilor disponibile. Programele se adreseaza grupurilor organizate de elevi si se desfasoara la cerere, in perioada 19 februarie – 15 iunie 2019. Durata programelor variaza intre 90 si 120 minute.

In functie de solicitari si disponibilitati, ele pot fi organizate si in perioada vacantelor scolare.

Mai multe informatii gasiti pe pagina http://www.mnar.arts.ro/invata/scoli.

MNAR incurajeaza profesorii, parintii si pe toti cei interesati sa descarce prezentarile PDF de pe site pentru a le distribui tuturor celor interesati.

Senso Arte este Parteneri Media al Muzeului National de Arta al Romaniei.