FERESTRE

ELITE ART GALLERY va invita la recitalul sustinut de Light Quartet in cadrul expozitiei "FERESTRE". Recitalul va avea loc in data de 9 aprilie, incepand cu ora 17:00. Va asteptam sa admirati expozitia acompaniati de muzica fetelor din cvartet, pentru o dupa-amiaza ce va va incanta privirea si auzul.

Light Quartet reuneste patru colege, studente ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia Interpretare si este format din:
Elena Albu – vioara I
Gabriela Buta – vioara II
Andreeea Tudor – viola
Camelia Iancu – violoncel

In perioada 26 martie – 16 aprilie 2015, ELITE ART GALLERY prezinta expozitia colectiva “Ferestre”. Expozitia reuneste o varietate de abordari nascute din explorarea luminii interioare si a simbolisticii spirituale. Seria de lucrari expuse face o trecere prin mai multe tehnici artistice, de la pictura in ulei la instalatie si sculptura. Artistii care expun sunt: Doina David, Corina Preda – Perianu, Vlad Dan Perianu si Mariana Gavrila Vesa.

Doina David ne incanta cu o abordare moderna a simbolului crucii, studiind reprezentarea crucifixului ca simbol al bucuriei, al renasterii, nu doar al rastignirii. Artista creeaza instalatii care ilustreaza aceasta viziune plina de lumina, utilizand lemn si alte materiale naturale si exploatand, totodata, darul nativ pentru pictura detaliilor fine.

Corina Preda – Perianu studiaza plasticitatea arhitecturii lacasurilor de cult, surprinzand in tuse picturale frumusetea si abundenta cromatica a interioarelor. In picturile sale in ulei, atentia pentru detaliu se impleteste cu sintetizarea formei si evidentierea esentei acesteia prin stilizare. Rezultatul este o abordare proaspata a motivului ecleziastic, reunind estetica picturii contemporane cu cea spirituala.

Vlad – Dan Perianu exploreaza si latura tridimensionala a expresiei artistice, transpunand motive de inspiratie spirituala in sculpturi puternic stilizate. Lucrarile artistului sunt marcate de supletea formei si de interesul pentru plasticitatea materialelor, transmitand caldura si speranta prin incarcatura simbolica si estetica.

Mariana Gavrila Vesa expune picturi din seria “Arhetipuri – Relicvare, gesturi si semne”. Artista investigheaza nostalgia pentru locul in care a copilarit, pentru casa bunicilor si universul acestor amintiri, o lume invaluita in detalii de insemnatate personala, marcata de simboluri folclorice si lumina. Stergarele traditionale reprezinta o tema predilecta, purtand un loc aparte in sufletul artistei. Pictura Marianei Vesa transmite, dincolo de evidentele calitati plastice si decorative o anumita stare primordiala la care ne putem raporta cu totii, pentru ca ne invita la o introspectie care tinteste amintirile latente de inceput de viata. Prin studierea acestor fragmente de memorie, artista reinvie elementul de puritate al varstei fragede, indemnandu-ne la meditatie nostalgica.

Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 26 martie – 16 aprilie 2015, in fiecare zi de luni pana vineri in intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sambata in intervalul 11:00 – 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, Bucuresti.