Maria Nedelcov – Intre lumi

Graficiana Maria Nedelcov (Beba) prezinta la Galeria Foisor de la Palatul Mogosoaia minutioase lucrari de grafica realizate in penita. Expozitia Intre lumi face parte din programul Noaptea Alba a Muzeelor (16 mai 2015) si poate fi vizitata pana pe 3 iunie 2015.

Grafica in penita de Maria Nedelcov la Palatul Mogosoaia


Expozitia se intituleaza Intre lumi pentru ca abordeaza relatia persoanei cu sinele sau. Se poate observa din lucrari ca sunt compuse dintr-un personaj mai mare, care intruchipeaza persoana, si cateva personaje mai mici, care intruchipeaza fetele sinelui.
Lucrarile sunt realizate in penita si pensula pe hartie. Initial realizez o schita in creion, iar apoi cu mana libera trasez mii de linii. Si la final, pata de culoare
, marturiseste artista Maria Nedelcov.

Lucrarile artistei sunt un vartej de linii negre in care se impletesc pete de culoare puternice. Siluetele rosii, albastre sau verzi alearga sau se ghemuiesc printre firele serpuitoare.

Despre graficiana Maria Nedelcov

Artista Beba (Maria Nedelcov) lucreaza de 12 ani grafica si ilustratie. La 32 de ani, Beba este grafician si ilustrator, cu studii de specialitate de arta si management la Bucuresti si New York. Lucreaza din timpul facultatii si pana acum a expus la Bucuresti, New York, Paris, Beirut, Palermo.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras