CATENA, sponsor oficial al Festivalului International de Teatru ,,Scena ca o strada’’ – Resita

Teatrul de Vest din Resita gazduieste timp de o saptamana cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Teatru ,,Scena ca o strada’’, un veritabil maraton cultural initiat si organizat de directorul artistic al teatrului, actorul Dan Mirea.

CATENA este sponsor principal, dar si de traditie, al acestui eveniment cultural considerat a fi, prin amploare si valoare, cel mai important al anului.

Festivalul International de Teatru „Scena ca o strada” isi deschide portile in fata Palatului Cultural din Resita, spectacolul inaugural – „Iaacovi si Leidental” de Hanoch Levin, regia artistica Mihaela Lichiardopol, jucandu-se pe scena Teatrului de Vest. Pana pe 4 martie sunt programate in fiecare seara numeroase spectacole la Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, Palatul Cultural si la Teatrul de Vest din localitate.

„Am initiat acest festival pentru publicul resitean, pentru spectatorii care au fost mereu fideli teatrului nostru, dar si din dorinta de a avea aici trupe si artisti valorosi din tara si din strainatate” – a declarat Dan Mirea, directorul festivalului. „Si in acest an avem piese de teatru, spectacole one man show, spectacole de improvizatie, concerte. Scena ca o strada este un eveniment cultural de amploare si cu siguranta, cel mai important organizat vreodata la Resita”.

Luni, 26 februarie, la Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, actorul Marcel Iures va fi prezent cu spectacolul Teatrului Act Bucuresti, „Absolut!”, dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga (regia Alexandru Dabija). Vor urma Teatrul „Regina Maria” Oradea cu „Scripcarul pe acoperis” de Joseph Stein (regia Korcsmáros György), Teatrul „Traian Grozavescu” Lugoj cu „Haide, ucide-ma dragoste”' de Aziz Nesin (regia Maria Voronca), Teatrul „Ariel” Targu Mures cu „Hees'' de Alina Nelega
(regia Gavril Cadariu), Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu cu „De veghe la Taj Mahal'' de Rajiv Joseph (regia Radu-Alexandru Nica), Teatrul „I. D. Sirbu” Petrosani cu „Richard al III-lea” de William Shakespeare (regia Gelu Badea), dar si Teatrul National Sterija Varset (Serbia) „Edmund Kin” de Hadi Kuric (regia Irfan Mensur) si Teatrul GUSTL (Croatia) cu „Cerul desupra Zagrebului” de Miro Medimorek (regia Miro Medimorek). Concertul extraordinar „With love for women”, cu Dean Bowman (SUA) si Bane Gluvacov Tubacin Band (Serbia) va avea loc pe 1 martie.

Organizatori: Asociatia Multiculturala Visions of Dreams Romania si Teatrul de Vest Resita, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Resita, al Consiliului Judetean Caras-Severin si al Asociatiei Culturale Resita Romana.

Senso Arte este partener media al Festivalului International de Teatru SCENA CA O STRADA, Resita 2018.

Iata reportajele Senso Arte realizate la cea de-a II-a editie:

https://sensoarte.ro/Premiere-6677/scena-ca-o-strada-festivalul-international-de-teatru-resita-2016/

https://sensoarte.ro/Teatru-6681/amalia-respira-adanc/

https://sensoarte.ro/Teatru-6683/natasha-by-cehov/